Terug

Zwangerschapspreventie kat

Anne-Marie

Beste, wij hebben een tuinkat met 2 jonge poezen. De 2 kleintjes proberen we tam te maken, wat lukt. dus met die katjes kunnen we binnenkort naar de dierenarts om te laten sterilizeren.

Maar de grote poes kunnen we niet vastnemen! dus met haar naar de dierenarts gaan is niet mogelijk. wel komt ze dagelijks haar portie eten halen. Nu de vraag; bestaat er iets dat we deze kat kunnen geven die haar onvruchtbaar maakt? 


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste, 

 

In theorie kan je de tuinkat de kattenpil geven wat je onder het eten kan doen, maar dat heeft heel wat nadelen. Ten eerste zijn katten meesters in het niet inslikken van pillen. Het eten gaat vlot naar binnen, de pil blijft in het bakje liggen of wordt even later uitgespuwd. Bovendien vergroot je met de pil de kans op melkkliertumoren enorm en is het dus niet goed voor haar gezondheid. Een betere oplossing zou dus zijn om even op het gemeentehuis na te vragen of er bij jou in de gemeente een zwerfkattenproject is. Dan komen ze een vangkooi uitzetten waarna de tuinkat op kosten van dat project gesteriliseerd wordt. Is er geen zo'n project bij jullie kan je wel even navragen of je zelf geen vangkooi kan lenen om de tuinkat zo te vangen en op eigen kosten bij een dierenarts te brengen. 

 

Dierenarts An Vermorgen,

www.dierenartsvermorgen.be

Dendermonde