Beste, onze hond vermagert niet, ondanks ik nauwgezet het advies van onze dierenarts volg en ik de r/d Hills voeding geef. Ze is een parson jack russell terrier van 12 jaar oud en ze is bijna een jaar 2 kilo te zwaar.Vorig jaar juni waren dit de resultaten van een bloedonderzoek:NierfunctieUreum 24 7 - 51 mg/dl 4,00 1,16 - 8,49 mmol/LCreatinine 0,60 mg/dl 53,0 μmol/LTotaal eiwit 7,7 5,5 - 7,8 g/dl 77 55 - 78 g/LAlbumine + 4,83 3,10 - 4,40 g/dl + 48,3 31,0 - 44,0 g/LLever-Pancreas-Hart-SpierTransaminase GOT (AST) + 62 < 40 U/lTransaminase GPT (ALT) + 65 < 53 U/lGamma-GT + 12 < 8 U/lAlkalische fosfatasen + 638 < 86 U/lAlk.fosf.na inactivatie 31 U/lGalzuren (totaal) + 18 < 12 μmol/l Ik vraag me af waarom het vermageren niet lukt en ik heb de hele tijd gegoocheld op “ dikke buik hond”. Zo heb ik veel over Cushing gelezen. Onze hond heeft bijna alle symptomen. Natuurlijk gevaarlijk om hieruit te besluiten dat ze deze ziekte heeft.Ik lees ook dat verhoogde AST/ ALT/ AF-waarden kunnen duiden op Cushing.Bovenstaande waarden zijn toch verhoogd of niet? Ik heb al zo dikwijls onze dierenkliniek bezocht en ik wil niet overkomen als betweter, maar ik vrees dat ons hondje Cushing heeft.Wat denkt U? In afwachting op Uw antwoord,Met vriendelijke groeten,Katrien CLAESSENS
Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is
beste mevrouw Katrien CLAESSENS
eerst over de bloedesultaten: is het mogelijk de pdf bestaand of een betere layout waarin de resultaten niet door mekaar zijn op te sturen naar ons wat gemakkelijker leesbaar is.
in ieder geval dit laat ons weten wat vroeger is geweest met die hond. want het bloed resultaat van vorige jaar is in principe niet geldig voor dit jaar!!!
---------- tweede luik
cushing: cushing is een ziekte die kan gediagnostiseerd worden aan de hand van twee dingen: 1- klinische symptomen en van wat de eigenaar verteld
twee: bloed onderzoek die meer specifiek naar cushing gericht is.
--------------
vermageren: wij moeten kijken of hij echt dik is, en hoeveel is hij dik!!!, dan moeten we kijken waarom blijft hij nog steeds dik!, dan moeten we kijken hoe we samen dit moeten aanpakken en op welke manier.
een dikke buik gaat niet altijd gepaard met een dikke hond! hoe is het met wacht? met de ogen? heeft hij ooit in coma gegaan? is hij zwak? is er ergens spraak geweest over diabetes? plast hij veel en uiteraard drinkt hij ook veel? hoeveel krijgt hij voeding? in welke schema?
---------------------
behandeling: op basis van het resultaat en overweging samen met de eigenaar wordt een behandelingsplan opgestart en gevolgd. maw. de inzet van de eigenaar voor al of niet verder behandelen van het dier speelt rol in de beslissing. (niet alle eigenaren een hond van 12 jaar willen blijven behandelen voor ziekte van cushing volgens mijn praktijk ervaring)
-----------voorstel:
eerst wees gerust, en vertrouw de dierenartsen. u kunt best bij u eigen dierenarts langsgaan, zij/hij zal zeker deze keer grondig onderzoeken, en met een of andere manier antwoord zoeken op de bovenvermelde vragen en zelfs nog meer bijkomende vragen.
u kunt ook van ons hulp krijgen en indien u in een van de verzekerde gemeenten woont, komt dierenarts bij u thuis voor een rustig onderzoek en eventueel bloedafname voor verdere diagnose en behandelingsproces. ik denk op die manier kunt u antwoord krijgen op al uw vragen.
succes