Terug

Wormen

Gülin

Ik heb 2 maanden geleden een husky geadopteerd van een asiel. Toen ik haar adopteerde ze was maar 1 week in het asiel. Ze was weg gehaald van haar familie door verwaarloosring.

De husky bleef liggen op de grond in het asiel, niet blaffen of niks. Sinds dag een heeft ze last van haar maag. Ze at geen brokken en wou alleen verse groenten en vlees. daarbuiten at ze altijd heel veel gras.

Dus ben met haar 2 keren naar een dierenarts geweest. 1x ze zeiden dat het normaal kan zijn door al de stress en verandering en ze gaven een siroop tegen maagpijn.

2 weken later krijgt hij een rare ontlasting volledig intact maar gedekt met een dikke laag heldere witte kleur slijm en heel wat roodkleurige (tomaatachtige) dingen bij dus met de schrik op wormen infectie ben ik terug gelopen naar de dierenarts.

 

Ze liet zich niet controleren maar dierenarts dag dat klieren zagen er normaal uit en niks zorgen over te maken n geefde een ontwormongs pil. Ik weet de merk niet. was en wit en ronde pil. 

Geen effecten van de pil. Geen dode wormen die uitkomen of geen diarre,.... dus kocht ik na 2 dagen een drontal in de snoepjesworm. omdat zij 16.5 kg is moest ik er 2 van geven maar ze ette ze niet beide op de zelfde dag.. ze verzet zich enorm

 

AL weer dus geen effecten te zien. Er kwamen na die 1 keer geen slijmen meer maar er waren ook geen dode wormen te besporen of niks. na 1 maand kwam vorige weekend mijn zoon van vakantie van zwitzerland (4.5). Hij had buikpijn en toen hij naar wc ging had hij een heeel slijmirige diarre met ik merkete bij kozen van zijn billen 1 witte worm. Dus dri,ngend naar de huisarts en hij kreegt gewoon pillen tegen aarsmaden. Maar ik kreeg schrik dat het zou over een worm zou gaan die met de hond te maken heeft en mss lint of spoelworm dus 2 weken na de laaste ontworming van mijn hond er gisteren heb ik een nieuwe drontal gekocht van de apotheek maar deze keer pillen voor de grote honden 1pil:35kg hond

Apotheker zeide dat het behalve wat diarre niks kwaad kon en idd hij heeft nu 2 dagen ietske lopendere ontlasting maar hij is vol energy en meer speels dan ooit. Maar nogsteeds geen wormen bij zijn ontlasting te sporen..

En ik ben heel bang dat het gaat over een gevaarlijke soort parasiet dat met Drontal niet weg te krijgen is. Maar natuurlijk ga ik hem ook niet meer ontworming middelen geven. Ik ga eens dat hij meer vaste ontlasting heb beginnen voor 3 dagen stalen te pakken en onderzoek laten doen maar door schrik dat mijn zoon iets ergs heeft gekregen van de hond ik binnen haalde kan ik niet rustig wachten.

Hebben jullie een idee wat het kan zijn? Of zou de hond lint of spoelwormen hebben? Zou het na ontworming toch niet te zien geweest bij zijn ontlasting?


1 Antwoord

Antwoord van Dierenartsenpraktijk SOLIVET

Beste,

 

Indien u dit wenst, kan u steeds een staaltje mest binnenbrengen op de praktijk, dan kunnen we zien of er wormen in zitten of niet.

Mvg

 

Dierenarts LYnn Soetaert en Lies Claeys

056/41.01.78

info@solivet.Be