Terug

Sterilisatie of castratie?

Chantale

Beste,

 

Ik heb sinds Kerstmis 2015 twee honden aangeschaft. Enerzijds een 7 jaar oud teefje een Berner Sennenhond. Zij heeft 4 jaar geleden een nestje gehad en is tijdens de bevalling in ademnood gekomen en kreeg ze plotseling heel hoge koorts, dit was voor haar bijna fataal afgelopen . Sindsdien hebben ze haar niet meer durven dekken. Mijn ander hondje is nog een puppy een reutje van 01-02-2015 een Spaanse Waterhond.

 

Nu zou één van beiden ofwel het teefje (6 jaar ) moeten gestriliseerd worden ofwel het reutje, nu nog 4 maanden maar in april 6 maand oud, moeten gecastreerd worden. Wat raden mij jullie aan?

 

Hoepend op een antwoord dank ik jullie alvast op voorhand.

 

Vriendelijke groet,

 

Chantale 

 


1 Antwoord

Antwoord van Verhofstede E

beste,

 

financieel is de kastratie van de reu het goedkoopst en defenitief : ttz geen nerveuse reu in huis , ook geen abnormaal gedrag bij het ruiken van een loopse teef in de buurt, geen prostaatproblemen op oudere leeftijd !

 

2 teven sterilliseren kost een handvol geld, maar is wel gezonder om langer probleemloos te leven: geen loopsheid om de 6 maand, geen schijndracht, geen baarmoederontstekingen op latere leeftijd, geen ongewenste dekkingen.

 

met vriendelijke groeten,

de dierenarts