Terug

Poes bijt eigen haar uit

pieter

beste,

ik heb een roste langharige kater, hij is nu 2 jaar en kerngezond maar,tijdens zijn zoektocht naar een partner, die hij blijkbaar gevonden heeft kwam hij thuis met echte dreadlocks in z'n vacht, tot op z'n vel vastgeklit en veel, de volledige kat is één knobbel eigenlijk. Nu heb ik een zo'n trimsalon gevraagd wat te doen. Ze vetelde me daar ik nog een hond heb dezelfde kam te gebruiken en dagelijks zacht te borstelen, ik kom nu pas thuis en ik zie dat haar volledige rechterflank kaal is, hij bijt het erzelf uit! Ik kom zoiezo zo snel mogelijk, maar kan ik ondertussen voorzorgen nemen?

dus:

-kat bijt eigen haarklitten uit tot op de huid omdat het irriteert

-de huid staat niet rood is niet gekwetst

-ik vind geen vlooien noch teken of ander ongedierte

-kan de huid irriteteren,krabbel,ontsteken?

-moet ik voorzorgen nemen(insmeren met zalf zodat hij er niet aan likt?)

-wat met vachtteruggroei

-enne dat gaat m'n lieve kat z'n mooie leven toch niet belemmeren?

-de kat is nog altijd 'chill', komt dus niet zot

alvast een welgemeende merci


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Hallo,

 

Waarschijnlijk geraakt de huid van de poes geïrriteerd, doordat hij de vacht niet meer optimaal kan wassen en de haren dicht tegen de huid dus als het ware een grote broeihaard van kiemen vormen. Dit zal beginnen jeuken, tot grote ergernis van de kat, die het haar dan maar zal uitbijten! 

Ook een vlooienallergie kan aan de oorzaak van de kaalheid liggen. Sommige katten reageren zeer allergisch tegen vlooienbeten, ook al zijn ze zelf geen drager van vlooien. Ontvlooien is dus zeker aangeraden, eventueel in combinatie met wat cortisone, die de grootste jeuk zal wegnemen.

Als uw kat één grote klittenbol is, is volledig scheren meestal de beste oplossing. Uitkammen lukt zelden. Na een 2tal weken begint de haargroei dan opnieuw, maar het duurt wel een paar maandjes eer de volledige vacht terug gegroeid is.