Terug

Oogontsteking kat?

Sylvia

Ik heb een katje, een zwerfkatje, in huis genomen van 10 weken oud. Het katje werd al onderzocht en ingeënt..Alles as inorde.. nu een weekje later stel ik vas dat het een rood doorlopen oogje heeft en zo n wit vliesje over een oogje heeft. IS dit een oogontsteking? Wat moet ik doen?

 

Bedankt


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

beste  Sylvia,

indien enkel een oog problematiek heeft, zoek dan naar de traumatische zaken, bv. stoffen, uw eigen nagel die per toeval aan de oog gekomen is, of de nagel van uw kat zelf, ....., uiteraard roodheid is eerste signaal van een reactei van het lichaam tegen microbieel of traumatische oorzaken.

witte vliesje is niet per se een etterige film, er moet goed gekeken worden door ophthalmoscoop om te zien of bv. cornea beschadigd is, of hoe het zit met derde ooglid, eigenlijk een kleine oog heeft veel detail dat een dierenarts zal onderzoeken,

 

niet vergeten, in diergeneeskunde een oog probleem wordt meestal als spoed situatie benadeeld, zelfs als het niet zo dringend lijkt te zijn, de reden is dat bv. voor sommige aandoeningen trage reactie vanuit eigenaar de slagpercentage van genezing zal verlagen.

 

advies: niet zo lang wachten, neem afspraak met een dierenarts.

 

succes

Dierenarts REZA