Terug

Is mijn dierenarts te vertrouwen?

Arlette

Beste

ik heb een vraagje overParacodine 10 Mg Mijn hondje van 15 jaar is soms onrustig en heeft dan zo een snuffelende hoest 

Hij heeft ook wratjes onder zijn kin en wrijft regelmatig met zijn kin over zijn deken ik heb gevraagd al dikwijls aan mijn DA of ze die verwijderen maar ze wil dit niet doen

over enkele weken ben ik bij de DA geweest en die zei dat het van zijn longen voort komt dat snuffelen en heeft hem PARACODINE 10 Mg gegeven waar ik elke dag 2xeen half moest van geven ik heb dit 2 dagen gedaan maar de symptomen gingen niet weg heb dan de bijsluiter gelezen dit is een medicijn voor mensen en ben er mee gestopt Ondertussen waren de symptomen gedeeltelijk weg maar sinds vandaag zijn ze terug Mijn vorig hondje is begin dit jaar gestorven op 9 jarige leeftijd Had tepelkanker zij ze 1 keer heeft ze haar geoppereerd en na 8 maanden was er weer een gezwelletje dit wou ze niet opereren Ze had mij toen ook medicamenten meegegeven die ik moest blijven geven zo zei ze.. 3 dagen na de toediening heeft mijn vorig hondje zware epelepsie aanval gekregen waar het van overleden is En toen ook waren de bijverschijnselen epilepsieaanvallen van het medicijn

Is deze dierenarts te vertrouwen ?

mvg

 

 

 


1 Antwoord

Antwoord van Sociale Dierenartsen, Vrije raadpleging en Huisbezoek In Gent

Beste , u mag in principe een dokter vertrouwen. Hij of zij niks anders wilt dat beste voor zijn of haar patiënt. Wat u wel mag doen is soms een tweede of zelfs derde opinie vragen. 

Wat humane geneesmiddelen betreft is dit een bekende en aanvarde werkwijze dat we soms door cascade andere medicijnen mogen gebruiken . 

Tenslotte het gebruik van een medicijnen betekent met de niet dat het een ziekte volledig geneest , maar een hulpmiddel kan zijn voor bv' sptomen of wat levenskwaliteit verhogen. 

Mvg

Sociale dierenartsen.