Terug

Hond rijdt op bezoekers arm/been

Carmelina

We hebben een Jack Russel, reu van 9 maand oud. Als hij bij ons zit is hij braaf en luistert hij goed. Als er bezoek komt zijn er 2 problemen:

1) Het moment dat er iemand aan de deur belt, wordt hij zot. Hij begint de bezoeker te bespringen en houdt hiermee niet op.

2) Als de bezoeker in de zetel zit rijdt hij op arm of been.

We hebben al geprobeerd met hem telkens buiten te zetten en na 5min terug binnen, maar dit helpt totaal niet. Het is precies of hij herkent ons niet meer.

 

Wat kan het probleem zijn? We hadden al gedacht, aangezien het een mannetje is om het te laten castereren. Zou dit helpen? Wat raadt u ons aan te doen?


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Hoi Carmelina! 

 

Om jouw vraag te kunnen beantwoorden, zou ik meer informatie nodig hebben over de hond en zijn omgeving of nog best de hond zelf zien in zijn thuisomgeving in rustige moment en bij bezoek van iemand.  

Ik denk dat met alleen de hond laten castreren lost je jouw probleem niet op . Er is nodig een beetje te werken aan de relatie tussen jou en jouw hond, zodat je hem onder controle kan houden ook in voor hem spannende situaties, zoals bezoek of andere.