Terug

Hepatitus cholangitus bij Heilige Birmaan (9 jaar)

Agnes

Mijn 9 jarige Heilige Birmaan is gediagnosteerd met Hepatitus Cholangitus. Hij is zeer suf, eet en drinkt nauwelijks en slijmvliezen zijn echt flink geel. Maakt eigenlijk een hele zieke (en zielige) indruk.

Twee keer bij de dierenarts geweest voor vocht/zouten infuus (0,5 liter), antibiotica, etc. Tevens 1e keer bloedonderzoek. Ik geef even de resultaten aan die in het rood staan vermeld op de uitslag:

Nieren: IDEXX SDMA 15   (normaal 0-14), Eiwit 91  (normaal 57-89), Globuline 60 (normaal 28-51)

Lever: ALT 464 (normaal 12-130), GGT 9 (normaal 0-4), Bilirubine 124 (normaal 0-15)

Alvleesklier lijkt goed te zijn.

De dierenarts adviseert als de behandeling niet aanslaat, een echo te maken om te kijken of er mogelijk (kleine) tumoren bij de lever aanwezig zijn. 

Mijn vraag is: wat is wijsheid. Is er, gezien bovenstaande uitslag, nog herstel mogelijk? Ik twijfel geen moment aan mijn dierenarts, maar ben benieuwd naar ervaringen van anderen.

Alvast hartelijk dank!!

Groeten van Agnes

 

 


Deze vraag heeft nog geen antwoord