Terug

Bestaat er een goedkoper alternatief voor royal canin urinary ?(poes met blaasproblemen)

Beste,

 

mijn kat had last van blaasstenen, enkele maanden geleden werden deze operatief verwijderd. Bij het versturen van de stenen naar het labo is er iets misgegaan en deze zijn hier nooit aangekomen. Onze dierenarts vind het nu het meest veilige om royal canin urinary te blijven geven. Nu las ik ergens op internet dat dit maar 6 maanden gegeven mag worden. Dit voedsel is ook erg duur, we geven dit nu ook mee aan onze 2 katers (zonder blaasproblemen). Is er een goedkoper alternatief?


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste, 

 

Specifieke diergeneeskundige diëten zijn zoieso aan de dure kant. Afhankelijk van merk tot merk scheelt het soms enkele euro's, maar echt goedkoop ga je dat nooit vinden. 

Jammer dat er iets misgegaan in het labo, maar de RC Urinary is een heel goede voeding om blaasstenen tevoorkomen van de 2 types stenen die veruit het meeste voorkomen. Ik begrijp dus de keuze van je dierenarts. Er staat inderdaad op de verpakking dat je dit slechts 6 maand mag geven, maar daar hoef je je geen zorgen over te maken. Heel wat honden en katten moeten die voeding de rest van hun leven krijgen, zonder enige problemen. Zodra je overgaat op een andere voeding is de kans groot dat je kat opnieuw stenen gaat krijgen na verloop van tijd waardoor je terug met een (dure) operatie zit.

Je andere 2 katten hoef je geen RC Urinary te geven, maar dan moet je hen wel leren in maaltijden te eten. Dat wil zeggen dat je alle 3 de katten in een aparte ruimte zet, ze elks hun bakje voeding geeft en 15 minuten later haal je het weg en kunnen ze weer samen zitten. Na een tijdje zullen ze wel snappen dat ze op die 15 minuten hun bakje moeten leegeten. Zo kan je de prijs toch wat drukken.

 

Dierenarts An Vermorgen

www.dierenartsvermorgen.be

Dendermonde