Terug

Anticonceptiepil schadelijk voor hond?

valerie

beste, 

 

mijn hond heeft mijn strip anticonceptiepillen gevonden en deze hele strip verslonden en binnengewerkt. mijn hondje is nog maar 6 maanden oud en vraag e af of dit slecht is voor de hond en wat ik nu moet doen  


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Al of niet schadelijk hangt af van verschillende factoren : de concentratie hormonen in de pil, de leeftijd van de hond, het lichaamsgewicht en de algemene gezondheidstoestand van de hond.

Als je een hond hebt met zware lever- of niet-problemen is zo'n dosis medicatie zwaar om te verwerken. Een jong hondje zal er ook meer bijwerkingen van kunnen hebben dan een stevige volwassen hond.

De meest waarschijnlijke bijwerkingen van een overdosis zijn het gevolg van een overdreven hormonale werking (bloedverlies, melkproduktie, baarmoederproblemen..); maar ook misselijkheid, duizeligheid, of reakties ter hoogte van hart en bloedvaten zijn mogelijk. Bijwerkingen kunnen, maar moeten niet optreden. Het is ook mogelijk dat uw hondje geen last ondervindt van deze éénmalige "maaltijd". Dus uw hondje goed in de gaten houden, en zie je symptomen die in de opsomming vermeld worden, toch even naar je dierenarts voor controle.