Terug

1 Nagel van mijn kat steekt uit, is dit erg?

Nana

Goedendag,

Ik heb sinds een maandje een kat geadopteerd ongeveer 4 maanden oud op datum van vandaag 

Maar sinds een 3 tal dagen valt mij op dat 1 van zijn nagels aan het achterpootje heel hard uitsteekt.

Ik dacht eerst dat ik misschien de nagels moest bijknippen, dit heb ik dan ook gedaan. Van enkele nagels op de achterpoot omdat die wat langer waren. Maar het is nog steeds het geval bij dat 1 nageltje.

Ik heb gelezen dat misschien zijn teentje uit de kom is maar het lijkt niet alsof die pijn heeft. Hij wandelt, speelt, klimt op meubeltjes zonder te manken. Als ik het aanraak het pootje reageert hij ook niet op een manier dat het lijkt alsof die pijn heeft. En toen die sliep en ik de nageltjes bijknipte trok hij zijn voetje ook niet weg.

Is dit misschien normaal dat 1 nageltje kan uitsteken? Aangezien hij geen pijn voelt denk ik niet dat het ernstig is. En bij het adopteren werd er niet gesproken over of er iets mis zou zijn. En het is me nooit opgevallen pas sinds 3 dagen dus ik vermoed dat het maar sinds recent is.

Ik voeg foto's toe in bijlage. Je ziet het dus echt enkel als hij erop stapt/leunt.

Alvast bedankt voor een antwoord als iemand me kan helpen?

Met vriendelijke groet,

Nana


1 Antwoord

Antwoord van Dierenarts Cecilia / Uw dierenarts aan huis

Beste Nana,

 

Allereerst natuurlijk gefeliciteerd met de adoptie van je katje! 

Helaas is het met behulp van enkel de foto's lastig om te zeggen wat er precies aan de hand is. Ga je toevallig binnenkort naar de dierenarts voor de vaccinaties? Dan zou ik het zeker even melden zodat die het teentje goed onderzoekt.

Ik had laatst toevallig eenzelfde geval bij een kitten van 5 maandjes, waarbij ook één van de achterste teentjes voor de andere teentjes "uit stak". Bij dit katje was het een aangeboren afwijking, niks ergs, en het katje zal er ook nooit last van hebben. Maar wel een mooi uitstekend teentje :-)

Veel plezier met je katje!

 

Vriendelijke groet,

Cecilia

 

dierenartscecilia@gmail.com

uwdierenartsaanhuis@gmail.com