Vetocambre


Louizalaan 176 1000 Brussel
02 644 22 08 Klik om te bellen

Over Vetocambre


We zijn gelegen in de directe omgeving van de Louizalaan en ter Kamerenbos. Onze praktijk beschikt over de nodige uitrusting om uw huisdier zo goed mogelijk op te vangen. Onze motivatie staat geheel ten dienste van het welzijn en de goede gezondheid van uw huisdier.


Consultaties en preventieve zorgen op afspraak

Consultaties op afspraak laten ons toe het werk op de praktijk zo efficient mogelijk te organiseren. Het is eveneeens een waarborg om zo weinig mogelijk tijd in de wachtzaal te verliezen. Dit wil echter niet zeggen dat we niet beschikbaar zijn en blijven.

Raadgevingen en verkoop van kwaliteisvoeding

Voeding dient zowel aan de leeftijd, het geslacht en de bewegingsbehoeften van uw huisdier aangepast te zijn. Bij sommige aandoeningen is het tevens noodzakelijk om een aangepast dieet te geven als ondersteundende behandeling.

Aarzel niet met ons contact op te nemen voor meer informatie in verband met de voeding van uw huisdier.

Identificatie

Voor honden is de identificatie verplicht en in 2012 zal de microchip de enige wettige manier zijn om uw huisdier te identificeren. Indien u met uw kat of fret wents te reizen, is de identificatie eveneens verplicht. Verder blijft het eeen goede manier om uw huisdier gemakkleijk terug te vinden wanneer het verloren loopt.

Chirurgie

Naast de courante chirurgische ingrepen zoals kastratie en sterilisatie of het verwijderen van tumoren kan u bij ons terecht voor de meeste wekedelen chirurgie. 

Orthopedische en traumachirurgie

voor kruisbandrupturen, patellaluxaties en andere luxaties,fracturen, pees en ligament letsels beschikken we over de nodige apparatuur en kennis om uw dier de beste zorgen te geven. Wij werken daarvoor met hoogwaardige kwaliteitsimplantaten.


Anesthesie

Elke patient dient individueel geëvalueerd te worden en een passend protocol moet gekozen worden in functie van de patient. Dieren ouder dan 8 jaar moeten eerst een bloedanalyse ondergaan om risico's in verband met een defficient metabolisme uit te kunnen sluiten. Voor de onderhoudsanesthesie werken we met isofluraan, een zeer veilig anesthetisch gas dat ervoor zorgt dat de patiënten snel ontwaken. Tijdens de narcose zorgen gespecialiseerde toestellen zoals een capnograaf en een pulsoxymeter ervoor dat een nauwgezette monitoring mogelijk is. Alle patiëntjes krijgen eneveens een intraveneuse catheter en ze worden rustig wakker in de recovery die hiervoor speciaal is uitgerust. We hechten enorm veel belang aan de preventie van post-operatieve pijnen.

tandverzorging

Tandverzorging is een zeer belangrijk onderwerp. Ongeveer 60% van de honden,katten en fretten ouder dan 2 jaar heeft een detartrage nodig. Zolas bij mensen gaat het om een onderhoud dat volgens de individuële behoeften moet herhaald worden.

medische beeldvorming

We beschikken over een digitaal Rx-toestel waardoor we snel en efficiënt een diagnose kunnen stellen. Voor operaties waarbij er opnames moeten worden gemaakt tijdens de ingreep, beschikken we over een scopie die dit toelaat. Daarnaast kan u ook bij ons terecht voor echografie en ECG

In huis laboratorium


Hospitalisatie

Voor intensieve zorgen, het ontwaken na operaties en voor observaties hebben we kooien die comfotabel zijn maar die ook voldoen aan de hygiënische behoeften van uw huisdier.

Raad voor de aankoop van een nieuw huisdier

“Bezint eer ge begint” Aarzel daarom ook niet om met ons contact op te nemen voor de aankoop van een nieuw huisdier. Wij kunnen u helpen in uw zoektocht naar het huisdier dat het beste bij uw familiale situatie past. Zo kunnen we u ook nuttige adressen geven waar u in alle vertrouwen kan kopen.

Foto's

Vetocambre in het kort

Dieren

Honden / katten
Kleindieren

Huisbezoek mogelijk

Ja

's avonds geopend

Ja

In het weekend geopend

Ja

Online afspraak maken

Ja

Onze locatie

Vetocambre


Louizalaan 176 1000 Brussel
02 644 22 08 Klik om te bellen