Dierenartsen De Nekker


Mechelsesteenweg 331A 2820 Bonheiden
015 691 692 Klik om te bellen

Over Dierenartsen De Nekker

Meer over Dierenartsen De Nekker:

Dierenartsen De Nekker is gehuisvest in een nieuwbouwpraktijk, speciaal ontworpen om op een zo efficiënt mogelijke manier klanten te ontvangen en patiënten te verzorgen. Deze onafhankelijke praktijk is uitgerust met alle moderne apparatuur, nodig om een complete, optimale en veilige zorg te kunnen aanbieden.

Door zijn centrale ligging is Dierenartsen De Nekker makkelijk te bereiken als je uit de richting komt van zowel Mechelen, Bonheiden, Putte als St-Kat.Waver. Ruime en voldoende privé parkeerplaatsen voor de deur maken het bovendien extra makkelijk om ons met je gezelschapsdier een bezoekje te brengen.

Je kan tijdens de week elke dag terecht tot 19.30u. Een team van 3 toegewijde dierenartsen en 2 vriendelijke dierenartsassistenten staat voor je klaar.

Wat kan Dierenartsen De Nekker je bieden?

- Preventieve zorg: jaarlijkse vaccinaties en regelmatig ontwormen zijn belangrijk, maar ook een regelmatige controle op huidparasieten, een aangepaste voeding en een goed gebit. De al wat oudere dieren hebben daarbij een verschillende behoefte dan jonge dieren. Dierenartsen De Nekker geeft je graag onderlegd advies hierbij.

- Consultaties: uitsluitend op afspraak. Dit biedt voordelen zowel voor jou als voor je huisdier. Je hoeft niet lang te wachten en vermijdt een volle wachtkamer wat minder stresserend is voor klant én patient. Zo kunnen wij ook, indien nodig, wat meer tijd voorzien voor bijkomende onderzoeken.

- Digitale radiografie (RX): hiermee krijgen we op een snelle manier erg goede beeldvorming. Dit is een zeer belangrijke ondersteuning om tot een nauwkeurige diagnose te komen.

- Echografie: met deze medische beeldvorming techniek is het mogelijk een beter zicht te krijgen op de buikorganen van de patiënt. Dit onderzoek door middel van ultrasone geluidsgolven is overigens pijnloos. Ook een onderzoek op dracht gebeurt vaak op deze manier.

- Chirurgie: Dierenartsen De Nekker beschikt over een aparte operatiekamer. De sterilisatie van materialen gebeurt door middel van een ultrasone reiniger en een moderne autoclaaf. Routineoperaties zoals castraties en sterilisaties van hond, kat en konijn worden regelmatig uitgevoerd. Ook meer complexe operaties aan ingewanden en ledematen worden zorgvuldig voorbereid en uitgevoerd.

- Tandheelkunde: hierbij is het van groot belang om met goed uitgeruste apparatuur en een goed onderbouwde kennis zowel preventief als curatief te kunnen werken aan het gebit van je huisdier. Ook konijnen en andere knaagdieren kunnen dikwijls een gebitsverzorging nodig hebben.

- Intern labo voor bloed- en urine onderzoek: bloed- en urineonderzoeken zijn een belangrijk diagnostisch hulpmiddel waarvan frequent gebruik gemaakt wordt. Wij beschikken over onze eigen labotoestellen wat snelle resultaten oplevert. Daarnaast werkt Dierenartsen de Nekker ook samen met een gerenommeerd referentielabo voor meer specifieke testen. Naar interpretatie van resultaten toe, speelt de ervaring en expertise van Marjan en Kenny een grote rol.

- Microscopie: dit wordt aangewend als diagnostisch middel bij bv. een bloedstaal of huidproblemen, urine- en faecesonderzoeken (darmparasieten, kristalvorming, ...) Bij infecties, bijvoorbeeld in het oor, of tumoren kan een uitstrijkje veel extra informatie opleveren om tot een onderbouwde diagnose te komen.

- Anesthesie (alg. verdoving) en analgesie (pijnbestrijding): 2 grote voordelen van gasanesthesie ten opzichte van ‘injectie-anesthesie’ zijn dat de diepte van de nodige verdoving goed en snel aan te passen is tijdens de operatie zelf en dat het herstel (de zgn. recovery) van je huisdier nadien veel sneller verloopt. Veiligheid is uiteraard van het grootste belang. Graag geven we jou hierover meer informatie wanneer je dier een ingreep moet ondergaan

- Hospitalisatie: Een verblijf in de praktijk zelf kan voor een dier een stressvolle ervaring betekenen. Daarom doet Dierenartsen De Nekker al het mogelijke om dit verblijf zo aangenaam mogelijk te houden. Wij hebben een aparte ruimte voor honden en fretten enerzijds en voor katten/konijnen anderzijds. Beide ruimtes zijn voorzien van comfortabele kennels in glasvezel en hebben verlichting die kan gedimd worden. Hier wordt indien nodig ondersteuning gegeven met sondevoeding of een infuus en extra warmte voorzien.

- Doorverwijzingen: indien nodig kan je huisdier doorverwezen worden voor verdere diagnostische tests of voor behandeling door een collega-specialist. Voor een vlot verloop van behandeling en genezing is het belangrijk dat er een sluitende communicatie is met de collega-specialist en dit zowel vóór de behandeling als erna. Dit gebeurt door een vlotte doorverwijzing van het volledig medisch dossier en door een nauwgezette opvolging. Zeker bij behandeling van kanker (oncologie) is een regelmatige en zorgvuldige opvolging een noodzaak.

- Voeding: Dierenartsen De Nekker kan aan de meeste vragen voor specifieke voeding voldoen. Voeding toegespitst op bepaalde aandoeningen is uiteraard een belangrijke factor bij zowel preventie als behandeling van ziekten. Bestellingen voor voeding gebeuren momenteel via tel of mail maar binnenkort kan dat ook online.

- Uitgebreide openingsuren: wij zijn van maandag tot vrijdag doorlopend open van 09.00u tot 19.30u en zaterdag van 10.00u tot 12.00u.

- Spoedgevallen: daarbuiten bieden wij een 24/24 spoeddienst voor onze klanten. Bel steeds ons eigen nr 015/691 692 en je wordt verder geholpen, ofwel door 1 van onze 3 dierenartsen ofwel door een dierenarts uit 1 van de 6 praktijken uit regio Mechelen waarmee wij een overeenkomst hebben gesloten. Je zal nooit verder dan 9 km van onze praktijk moeten rijden om verder geholpen te worden!

Foto's

Praktijk Dierenartsen De Nekker

Dierenartsen De Nekker in het kort

Dieren

Honden / katten
Kleindieren
Pluimvee

Huisbezoek mogelijk

Ja

's avonds geopend

Ja

In het weekend geopend

Ja

Online afspraak maken

Ja

Onze locatie

Dierenartsen De Nekker


Mechelsesteenweg 331A 2820 Bonheiden
015 691 692 Klik om te bellen